Regionaal Instituut voor Dyslexie

De stap naar het onderwijs toe.

Het RID is al ruim 25 jaar specialist in onderzoek en behandeling van dyslexie bij kinderen en volwassenen. Het RID heeft 13 vestigingen, onder meer in Hengelo en Arnhem. Wekelijks komen er kinderen voor behandeling naar de vestigingen toe.
 
Het RID heeft dit jaar een aantal nieuwe locaties geopend. In de nabije toekomst zullen we nog meer nieuwe locaties openen, in verschillende regio’s. De reden hiervoor is dat we mee willen gaan in de ontwikkeling om de zorg dichter bij de burger te brengen.
 
Vanaf januari 2015 zijn wij ook gestart in Borculo op basisschool OBS Noord! Dit betekent niet dat wij enkel kinderen van deze school behandelen, ook kinderen van omliggende scholen kunnen hier terecht voor een gespecialiseerde dyslexiebehandeling van het RID, welke wekelijks plaatsvindt.
 
Elke donderdag zal Liste Oude Hengel op school aanwezig zijn om de dyslexiebehandelingen uit te voeren. Voor kinderen uit de omgeving Borculo betekent dit dat zij dyslexiezorg dichter bij huis kunnen krijgen. Met deze opzet is er tevens meer ruimte voor overleg en het vragen van advies. Ouders, IB-er, leerkracht èn behandelaar kunnen hierdoor de zorg voor het kind nog beter op elkaar afstemmen.
 
Het onderzoek, dat vooraf gaat aan de behandeling, zal plaatsvinden bij het RID in Hengelo of in Arnhem. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van ernstige enkelvoudige dyslexie, kan een kind starten met een vergoed behandeltraject. Ook zijn er mogelijkheden om een niet vergoed behandeltraject te volgen.
 
Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze website www.rid.nl of https://www.rid.nl/locaties/rid-borculo/ 
 
Advies inwinnen, vragen stellen of een persoonlijk gesprek aanvragen is te allen tijde mogelijk.
 
Een mooi voorbeeld van ‘samen sterk’!
RID