Welkom in groep 5

Wij zijn groep 5 van o.b.s. Noord. In onze groep zitten 21 kinderen. Op maandag en dinsdag hebben wij les van juf Judith en op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Monique er om ons les te geven.

In groep 5 krijgen wij een heleboel verschillende lessen. Dat is erg leuk! Zo leren we veel verschillende dingen op een dag en is de dag vaak zo voorbij. Wij werken bij sommige lessen klassikaal, bij andere lessen in niveaugroepen en op verschillende momenten helemaal zelfstandig. Elke keer kijkt de juf welke werkvorm er het best bij de les past en bij het niveau van het kind. Zo is er naast verschil in lessen ook veel verschil in werkvormen.

We hebben de vakken: Technisch lezen, begrijpend lezen, taal ( taal, spelling en woordenschat), Engels, rekenen, schrijven, wereldoriëntatie, verkeer, handvaardigheid, tekenen.

Muziek krijgen we van door muziek en kunstwijs aangeboden (van juf in de klas via de methode 123zing) en gymnastiek krijgen we op maandag van meester Wout en op vrijdag van juf Susanne.

In groep 5 geven alle kinderen een keer een spreekbeurt. Je mag zelf een onderwerp kiezen.

Ook werkt iedere groep meerdere keren per week op de chromebooks. Kinderen kunnen kiezen uit de volgende onderdelen: rekenprogramma, spellingprogramma, tafels oefenen, nieuwsbegrip, squla, webquest, Word en programmeertalen. Verder hebben wij ons jaarlijks culturele uitje in Borculo.

 

Wij verzorgen jaarlijks een Klasse! Show. Ook gaan we natuurlijk een dag met elkaar op schoolreis. Wij verheugen ons op een leerzaam en leuk schooljaar!

Groetjes van groep 5, juf Monique en juf Judith